Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Datateket

Datateket blev oprettet i januar 2010 og siden har børn med særlige behov, i alderen 2 til 7 år, kunne benytte Datateket.

 

Fra januar 2014 har Assens, Langeland, Middelfart og Odense også tegnet abonnement på Datateket for børn fra 7-12 år

Datateket er et tilbud til børn, som har brug for ekstra hjælp og støtte i deres udvikling – samt til deres forældre, fagfolk og institutioner.
 

I Datateket kan man få rådgivning og vejledning i valg af udviklingsorienterede lærespil til computer og tablets, samt i den pædagogiske anvendelse af spillene.

Computerspil, apps og evt. håndteringsudstyr kan lånes i en aftalt periode.
 

Besøg skal være aftalt på forhånd, enten via mail datatek.fyn@rsyd.dk
eller telefonisk på 9944 3400.

Åbningstiden er: mandag kl. 09.00-17.00 og tirsdag kl. 09.00-16.00
 

Igennem leg med computeren/tablets kan mange børn opnå kognitiv indlæring, sproglig udvikling og succesoplevelse samt et socialt samvær med andre børn og voksne, de ellers kan være afskåret fra.

At være fortrolig med og at kunne håndtere en computer/tablet vil ofte være essentielt for mange af børnenes fremtidige liv.

Børn med særlige behov har ofte en meget ujævn udvikling indenfor forskellige områder. Det kan derfor være svært at vælge de rigtige spil/apps, og det kan være svært at vide, hvordan man anvender dem mest pædagogisk.

 

Støtte til fagfolk og institutioner

Det er Datatekets opgave at støtte op om fagpersoners arbejde med det enkelte barn ved hjælp af rådgivning og vejledning i valget og brugen af PC-spil/apps.
Fagfolk kan låne PC-spil/apps til brug i institutionerne i en aftalt periode.

                                       

Datateket i CRS


Siden er sidst opdateret 24-7-2018
Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi