Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Børn og unge

Børnekonsulenterne rådgiver og vejleder først og fremmest de børn, der er tilmeldt Synsregisteret, der varetages af Statens Øjenklinik - Kennedy Instituttet og som er beskrevet i Lov om Social Service.

De fleste af børnene er kendt af Synsrådgivningens konsulenter, fra børnene er små, og til de forlader skolesystemet. Synskonsulenterne besøger børnene med jævne mellemrum i hjemmet, i dag- og døgninstitutionerne og i skolen. Konsulenterne opnår således et grundigt kendskab til barnets livsvilkår og til dets potentialer. Sammenlagt med konsulentens pædagogiske og synsfaglige viden danner det grundlag for vurdering af behovet for konkret indsats i forhold til barnet /den unge i forskellige situationer.

I kraft af det grundige kendskab til barnet er det naturligt, at synskonsulenten ofte bliver den koordinerende person i forhold til barnet/familien og andre fagpersoner.

Det er altid en mulighed for forældre og fagpersonale med forældretilladelse at henvende sig for at få synskonsulenternes assistance til udredning af børn, man tiltror at have synsproblemer.

Vores pjece Børn med alvorlige synsnedsættelser (PDF) kan downloades eller rekvireres pr. telefon.


Senest opdateret den 21-09-2020
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring