Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Sudden deafness

Sudden deafness eller pludselig opstået ensidigt høretab kan ramme fra dag til dag.

Først og fremmest er det vigtigt at komme til øre-næse-halslæge hurtigst muligt for at få en undersøgelse med henblik på evt. iværksættelse af medicinsk behandling.

Hos de fleste kommer hørelsen igen efter kortere eller længere tid, og mange vil ikke opleve væsentlige problemer i forhold til dagligdagen.

Men en del vil få problemer med kommunikation i støjende omgivelser, og med at retningsbestemme lyde. Det kan betyde øget træthed og stress i en travl hverdag, hvor kommunikation pludselig kræver meget mere koncentration, og dermed får mange en udpræget større træthedsfornemmelse.

En pludselig opstået, ensidig hørelse kan desuden for nogle også medføre tinnitus og svimmelhed, ligesom de fleste oplever usikkerhed omkring prognose og håndtering af den nye livssituation.

Ved CKV Høre kan vi medvirke til information og give strategier for bedre at kunne klare hverdagen med en nedsat hørelse.

Oplever du pludselig nedsat hørelse kan du  - hvis du er borger i en af vore abonnementskommuner -kontakte os for en første informations- og udredningssamtale - se under kontakt i menuen til højre.

Klik her for download af vores pjece om Sudden deafness


Senest opdateret den 16-09-2019
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring