Skip til primært indhold

Sådan skal du forholde dig ved hjernerystelse

Center for Hjernerystelse har udarbejdet vejledninger til førskolebørn, skolebørn, unge og voksne, hvis de har været så uheldige at slå hovedet.

Forebyg senfølger i den akutte fase

Center for hjernerystelse har som noget nyt udarbejdet fire vejledninger til førskolebørn, skolebørn, unge og voksne, som har fået en hjernerystelse. Vejledningerne beskriver, hvordan de respektive grupper skal forholde sig i den akutte fase, efter de har slået hovedet. Vejledningerne kan findes på dette link: Vejledning om hjernerystelse (dcfh.dk)

Hvis der er nogen spørgsmål, er man altid velkommen til at ringe til Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi på tlf.: 99443400 mellem kl. 9 – 12.00. Når du ringer til CKV, bliver du henvist til en fagperson, som sidder i CKV´s hjernerystelsesteam. Fagpersonen har stor erfaring med mennesker, der har været udsat for en hjernerystelse. Du kan her få information om, hvordan du skal forholde dig.

Senfølger efter hjernerystelse

Hjernerystelsesteamet ved CKV tilbyder forløb for mennesker med senfølger efter hjernerystelse. Senfølger er symptomer, der ikke går væk, selvom skaden er mere end 3 måneder gammel. Forhør dig hos din kommune eller forsikringsselskab, om de vil bevilge en vurdering af, om et forløb kan hjælpe dig videre.

Konsulenterne ved CKV kan rådgive om ansøgningen, men det er dig selv, der skal søge bevilling.

Billede, der illustrerer vejledninger i forhold til hjernerystelse
APPFWU02V